STEREO 2017/2018

STEREO
Dato
Lokation
Billetsalg
9-11 Roskilde Roskilde Teater
9-11 Roskilde Roskilde Teater
12-1 Odense Teater Momentum
13-1 Odense Den Fynske Opera
15-1 Værløse Kulturhuset Galaksen
20-1 Aalborg Teater Nordkraft
24-1 Aarhus Bora Bora
25-1 Aarhus Bora Bora
26-1 Aarhus Bora Bora
Beskrivelse

Virkelighed og illusion i dansabel duet
Den kraftfulde sansesnyder STEREO er grafisk 3D-univers og lige dele heftig duet mellem mand og kvinde, mellem virkelighed og illusion. Forestillingen føjer en ny dimension til den Reumertvindende dansetrup Recoil Performance Groups videoscenografi: Publikum bærer 3D-briller og oplever derved, at projektionen ikke længere er begrænset til skærmen, men svæver ind mellem dansernes kroppe. Det virtuelle landskab omkring duetten kollapser og ekspanderer uendeligt; det krøller sig sammen eller smyger sig ud over scenekanten og så tæt på publikum, at de fristes til at række ud og røre.

INFO OM FORESTILLINGEN
Genre Koreografi, video, performance
Tema Bevægelse, digital teknologi, krop, rum
Varighed 50 minutter

TRAILER
http://recoil-performance.org/content/stereo-0

PRODUCENT
Forestillingen STEREO er produceret af performancegruppen Recoil Performance Group, formet i 2003 af koreograf Tina Tarpgaard og komponist Pelle Skovmand.
 
KREDITERING
Dansere Fanny Barrouquere, Jonas Örknér
Koreograf Tina Tarpgaard

Komponist Deborah Vlaeymans
Softwarekunstnere Ole Kristensen, Johan Bichel Lindegaard
Lysdesigner Andreas Buhl
Kostumedesigner Inbal Lieblich

PRESSECITATER OG ANMELDELSER

★★★★★
“STEREO viser bemærkelsesværdig koreografi, der ikke falder for klistrede, fraserende klichéer om parret og duetten, men i stedet finder nye rørende måder og veje for partnerarbejdet” - Mette Garfield, Teater1, 2016.
Hele anmeldelsen: http://www.teater1.dk/stereo/

“Den lille franske danser Fanny Barrouquére og den høje svenske danser Jonas Örkner væltede hinanden rundt i organisk tumlen (…) som om uophørlige forflytninger af deres vægt kunne udskyde deres død i denne klimaapokalypse” – Anne Middelboe Christensen, Information, 2016. Samlet anmeldelse af CPH Stage 2016: https://www.information.dk/kultur/anmeldelse/2016/06/svedige-kroppe

”Der findes allerede meget kunstnerisk udforskning af 3D-universet, men Tina Tarpgaard er kommet en god del af vejen og er nu den absolutte frontløber - Torben Kastrup (i oversættelse), Danstidningen, 2016.
Hele anmeldelsen: http://www.danstidningen.se/2016/06/06/teaterfestival-med-dans-i-3d/

“Det giver godt med sug i maven (…) Tarpgaard er utrolig god til at finde en pulserende dynamik mellem kroppene og det virtuelle rum” - Monna Dithmer, Politiken, 2016 (i en samlet anmeldelse af CLICK Festival 2016)